Festival nad oblaky představí handicapované talenty

Foto: archiv Nad oblaky
pátek 9. října 2015, 09:48 - Text: red

V Olomouci finišují přípravy na finále 6. ročníku celostátního festivalu pro handicapované talenty Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou. Finálový galavečer se uskuteční v pavilonu A na Výstavišti Flora ve středu 14. října.

Program pro všechny zúčastněné kategorie - zpěváky, kapely, výtvarníky, autory fotografií a videí - se uskuteční pod patronací Miss ČR Petry Minářové, kmotry Kateřiny Kornové, sochaře Kurta Gebauera, fotografky Lenky Hatašové a režiséra České televize Jindřicha Procházky. Vystoupení jednotlivých účastníků doplní kapela Portless.

„V průběhu programu pustíme také reportáže, podíváme se do zákulisí soutěže, k vidění budou záběry z loňských ročníků, které odvysílala Česká televize. Celá show je koncipována v duchu světových soutěží s nominacemi. Kdo je promění, se dozvědí samotní účastníci ve všech kategoriích až na místě. Je to úplná novinka. Dosud jsme to nedělali, ale během uplynulých ročníků jsme zjistili, že jsou naši účastníci velmi soutěživí a chtějí vyhrávat,“ prozradila kmotra Kateřina Kornová.

Tým pod vedením kameramana Jana Bartoně připravil všechny filmové předtáčky a bude zajišťovat live přenosy ze sálu. „Finálovou premiéru bude mít znělka festivalu, která byla vytvořena speciální animací ze skutečného výtvarného díla jedné z finalistek. Jsem zvědavá, jaké budou ohlasy. Věřím, že celý čtyřhodinový program bude zábavný i pro širokou veřejnost, která přijde podpořit naše finalisty a poslechnout si koncert Portless, “ upřesnila ředitelka pořádající obecně prospěšné společnosti ProMancus, Simona Součková.

Pro velký zájem připravili pořadatelé letos poprvé dva koncerty: soutěžní, kde se představí noví finalisté, a nesoutěžní, s těmi nejlepšími zpěváky a kapelami z uplynulých ročníků. Novinkou bude ocenění výherců fotografické soutěže a video soutěže.  Program začíná ve středu 14. října v 16 hodin.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.