Fakulty změří síly na lanech i v myšlení

Repro: Žurnál UP
neděle 13. dubna 2014, 08:12 - Text: Martin Višňa

Koncem dubna by měla být známá odpověď na otázku, která se tu a tam objeví v kuloárech Univerzity Palackého – která fakulta je tou nejlepší? Rozřešení přinese Souboj fakult, který pořádá Lanové centrum Proud ve spolupráci s fakultou tělesné kultury. Na vítězný tým čeká stipendium 3000 korun.

Souboj fakult vychází z dobrodružné týmové soutěže Expedice Karakoram, kterou lanové centrum připravuje pro školáky i veřejnost již desátým rokem. „Pro velký zájem vysokoškoláků jsme se rozhodli vytvořit jako součást expedice také klání mezi fakultami, v němž mají studenti Univerzity Palackého možnost poměřit své síly s kolegy z ostatních fakult. A protože vím, že soutěživý duch rozhodně nechybí studentům fakulty tělesné kultury, rozhodli jsme se na ně obrátit jako první,“ osvětlila Martina Klimešová z lanového centra.

Fakulta nakonec přijala soutěž za svou, děkan Zbyněk Svozil ji zaštítil svým jménem a přislíbil stipendium 3000 korun pro vítěznou šestici. Podle Martina Kučery, který soutěž za fakultu koordinuje, se však potenciální účastníci nemusejí bát, že by výhra zůstala v Neředíně. „Pokud nejste lanově zdatní, neměli byste se nechat odradit, protože nepůjde pouze o klání na lanech. Připraveny budou i soutěže na zemi, ve kterých více než mrštnost těla bude hrát roli mrštnost myšlení,“ uvedl Kučera.

Odměněna navíc bude také kreativita týmů. „Specialitou bude možnost soutěžit v kategorii Crazy team, kdy je úkolem týmů přijít v co nejkreativnějším ‚balení‘. O tom, který tým získá poukaz na soukromou grilovací party, pak rozhodne hlasování na Facebooku lanového centra,“ dodala Klimešová.

Souboj fakult rozčeří dění na univerzitě ve dnech 22. až 24. dubna, šestičlenné týmy z fakult se mohou přihlašovat na webových stránkách lanového centra. Startovné ve výši 900 korun za tým, tedy 150 korun na osobu, slouží k úhradě nákladů spojených s realizací dobrodružné soutěže. Na všechny účastníky přitom po každém soutěžním dni čeká ještě afterparty u ohně.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.