Extraliga basketbalistkám utekla v prodloužení

Foto: Milada Hronová
pondělí 20. května 2013, 10:42 - Text: Milada Hronová

Dorostenky Sportovního klubu Univerzity Palackého bojovaly o basketbalovou extraligu. Vysněná soutěž jim v neděli utekla v prodloužení ve vypjatém zápase s brněnským Valosunem.

„Naší slabší stránkou byly především přechody do rychlého protiútoku. Nestíhali jsme dostatečně rychle reagovat a bránit se soupeřovým rychlým akcím v protiútoku. Jako bychom se v prodloužení zalekly, že bychom mohly postoupit a extraligový Valosun nám bodově utekl, “ řekla Žurnálu bezprostředně po zápase trenérka dorostenek SK UP Jana Stejskalová.

První zápas o nejvyšší soutěž odehrál univerzitní oddíl v pátek 17. května, když porazil TJ Slavoj Bruntál 82:79. V neděli v dopoledním vyhroceném zápase rozhodl o svém udržení v extralize brněnský Valosun. V prodloužení porazil Olomoučanky 92:79.

„I přes prohru jsem ráda, že se holky dokázaly vyhecovat proti extraligovému družstvu. S extraligovým soupeřem jsme se za celou sezónu nepotkaly a přitom jsme měly vítězství na dosah. Závěr nás hodně mrzí. Holky však odvedly výbornou práci,“ shrnula Stejskalová.

Dorostenky nyní ukončily sezónu. V červnu začnou trénovat a v srpnu by se měly již věnovat lize starších dorostenek.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.