ESN UP láká na zajímavé kulturní večery

Foto: Archiv ESN UP
čtvrtek 3. března 2016, 09:27

Hledáte zajímavé tipy na pondělní či úterní večery? Chtěli byste se dozvědět něco více o jiných zemích, ochutnat nové kuchyně a procvičit si cizí jazyk? Pokud jste alespoň na jednu z otázek odpověděli kladně, rozhodně byste neměli chybět na těchto událostech, které pro vás v letošním semestru připravila studentská nezisková organizace ESN UP Olomouc (Erasmus Student Network).

Konkrétně se jedná o akce Language Exchange a Národní prezentace. Dost možná už jste o nich slyšeli z předchozího semestru. Language Exchange je neformální setkání, které probíhá každé sudé úterý v prostorách Sklubu od 20 hodin. Sejdou se při něm jak zahraniční, tak čeští studenti, ale vlastně může přijít úplně kdokoliv, kdo by měl zájem si procvičit cizí řeč a poznat nové tváře. Při vstupu, který je zdarma, dostane účastník cedulku, na kterou napíše své jméno, svůj mateřský jazyk a poté jazyk, který by si chtěl za večer procvičit. Po krátkých úvodních hrách, které slouží především k tomu, aby se zúčastnění seznámili a odhodili stud a jazykové bariéry, probíhá večer dále v poklidné a přátelské atmosféře. Už několikrát se stalo, že se zúčastnění stali dobrými kamarády a začali se scházet i mimo tyto události. O tom to přece je, překonat strach z mluvení.

Druhou akcí, která byla již zmíněna, jsou Národní prezentace. Ačkoliv je ESN UP pořádá už druhým rokem, s příchodem nového letního semestru se rozhodli změnit koncept těchto večerů. Diváci mohou Národní Prezentace shlédnout nově každé pondělí od 18:30 v aule Přírodovědecké fakulty. Každý týden se mezi sebou „utkají“ dvě země a soupeří o to, která bude mít lepší prezentaci a nakonec získá od účastníků více hlasů. Mezi celkem dvaceti zeměmi, které mezi sebou soutěží, jsou například Švédsko, Itálie, Německo, Polsko, Litva, Nizozemí či třeba Velká Británie. Ne nadarmo se akce jmenuje The Oscars National Presentation. Na závěr, 11. května, dojde k vyhlášení absolutního vítěze, který si odnese právě sošku Oskara a spoustu dalších cen. Tak co, přijdete podpořit své favority a pomoci jim na červený koberec slávy i Vy?

Mirka Jakubcová


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.