Dvě Psycho premiéry

Repro: Žurnál UP
čtvrtek 9. října 2014, 18:35 - Text: Pavel Konečný

První a druhou premiéru nejnovější inscenace Psycho v režii hostující divadelní režisérky Hany Mikoláškové má o víkendu na programu Divadlo Tramtarie.

Jedná se o divadelní adaptaci románu britského spisovatele Roberta Blocha, tedy látky, kterou proslavil svým legendárním filmovým zpracováním mistr filmového napětí Alfréd Hitchcock. 

Inscenace vznikla pod vedením hostující umělecké vedoucí Městského divadla ve Zlíně Hany Mikoláškové. Přitom horor je rovněž žánr, který nebývá na divadelních prknech každý den. Divadelní thriller o lásce a žárlivosti až za hrob v podání souboru Divadla Tramtarie je poctou všem nesmrtelným šílencům, kteří milují své matky a chybí jim táta.

V hlavních rolích se představí Jan Konopčík, Bára Šebestíková a Paulina Labudová.

Inscenace Psycho je druhou premiérou nové sezóny. Divadlo Tramtarie ji zařazuje na repertoár v rámci dramaturgické linie literárních, filmových a komiksových adaptací, ve které v nedávné minulosti uvedlo například Janu Eyrovou, Romanci pro křídlovku, Brutální Nikitu či R.U.R.

První premiéra je na programu v pátek, druhá v sobotu 11. října vždy v 19:30.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.