Dvě aktovky za padesát korun

Foto: MDO
středa 25. září 2013, 15:47 - Text: (caf)

Do prostředí pražských kabaretů v meziválečném období zavede publikum v úterý 1. října představení Ministr a jeho dítě / Dezertér z Volšan.

Činoherní soubor Moravského divadla Olomouc zavzpomíná na osobnost Emila Artura Longena a pobaví diváky v sále dvěma aktovkami, v nichž vystupují záletný ministr i muž považovaný za ducha. Na představení, které začíná v 19 hodin, mají studenti možnost zakoupit si vstupenku za 50 korun.

O Longenovi se traduje, že byl velkým bouřlivákem, což se promítlo i do jeho dramatiky. Inscenace jeho dvou nejznámějších aktovek je založená na komediálním, až groteskním rozehrávání situací.

„Vše je záměrně trochu předimenzované a přehnané, což se projevuje v našem herectví, v líčení a kostýmech,“ uvedl Jaroslav Krejčí. Ten si v první aktovce zahrál ministra, který se snaží zakrýt poměr s milenkou, a v druhé aktovce muže považovaného svým okolím za mrtvolu a ducha.

V dalších rolích se představí například Vendula Fialová, Ivana Plíhalová, Lenka Kočišová, Tereza Richtrová či Vojtěch Lipina. Inscenaci režijně připravil bývalý dramaturg olomoucké činohry Milan Šotek.

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.