Dopravu zkomplikují tři uzavírky

Ilustrační foto: Michal Kovář / Olomoucký DENÍK
sobota 28. března 2015, 14:56 - Text: Pavel Konečný

Na třech místech v Olomouci mohou řidiči počítat s dopravními komplikacemi. Uzavře se Wolkerova ulice u Výstaviště Flora a železniční podjezd ve Chválkovicích a důležitá Divišova ulice bude zjednosměrněna.

Nezbytné opravy zastaví provoz na komunikacích v Hodolanech, Pavlovičkách a na Nové Ulici. „Letošní rok umožňuje vynaložit velkou část finančních prostředků na opravy komunikací. V rámci svých kompetencí se snažíme o jejich maximální koordinaci,“ zdůraznil primátor Antonín Staněk.

Opravy komunikací financuje město, ale i jiní investoři, například Správa železniční dopravní cesty.

Do poloviny dubna bude zcela zavřena Wolkerova ulic v úseku od křižovatky s ulicí Krapkovou po železniční přejezd. Opravovat se bude tramvajová trať.

Až do poloviny června bude zcela uzavřen podjezd, a to i pro pěší.  Navazující Divišova ulice se stane na stejnou dobu jednosměrnou od křižovatky s ulicí U Podjezdu po křižovatku s ulicí Edisonova. Jízda bude možná jen ve směru Šternberk – Hodolany. Důvodem je nová výstavba, posun tramvajové zastávky a vybudování přechodu pro chodce.

Další vlna uzavírek se chystá na prázdniny, kde se zcela zavře třída Svobody.

Veškeré uzavírky lze sledovat ZDE.

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.