Dopravní podnik zavede od července celoroční jízdenky

Ilustrační foto: Pavel Konečný
pondělí 22. června 2015, 14:12 - Text: (caf)

Od 1. července vstoupí v platnost nový tarif Dopravního podniku města Olomouce. Novými druhy jízdného budou celoroční a 10měsíční jízdenky. Celoroční jízdenka přijde na 3200 korun, 10měsíční jízdné pro studenty v období školního roku bude stát 1350 korun.

„Od prvního července dojde také k úpravám jízdních řádů na některých autobusových linkách. Je to reakce na podněty získané od cestující veřejnosti, komisí městských částí, firem a škol,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Martina Krčová.

Nově například vznikne na lince 17 zastávka Dům seniorů na Jižní ulici ve Slavoníně.

Linka 27 změní trasu, zastávky a jízdní řád. Nově bude jezdit jako polookružní trasou od Tržnice přes nákupní galerii Olomouc City zpět na Náměstí Hrdinů ve 45minutovém intervalu.

Od 1. července se rozšíří i Integrovaný dopravní systém Olomouckého kraje o tři vlakové tratě. Cestující tak budou jezdit na jednu jízdenku z MHD i po železnici na tratích Olomouc – Drahanovice, Olomouc – Prostějov – Nezamyslice a Hrubá Voda – Moravský Beroun. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.