Dominika Fišerová vítězkou Miss UPOL

Miss UPOL Dominika Fišerová (uprostřed) s vicemiss Monikou Růžičkovou (vlevo) a Dorotou Dzikovou.
Fotogalerie: Pavel Konečný
středa 22. ledna 2014, 16:22 - Text: Pavel Konečný

Šerpami a korunkami dekoroval dnes rektor Miroslav Mašláň vítězky internetové soutěže Miss UPOL, kterou organizovala Česká studentská unie. Ve virtuální soutěži krásy získala nejvíce hlasů Dominika Fišerová z fakulty tělesné kultury, následovaly Monika Růžičková a Dorota Dziková.

„Soutěž probíhala na základě internetového hlasování, jelikož se jednalo o první ročník s lokálními koly,“ uvedla ředitelka soutěže Miss Studentka Tereza Melišová. Tři vítězky postupují do národního kola Miss Studentka. „Tam již budou slečny z celé republiky ze všech vysokých i středních škol a budou bojovat o titul Miss Studentka České republiky,“ vysvětlila ředitelka.

Rektor ocenil odvahu dívek a zároveň přiznal, že ještě nikdy miss nedekoroval. „Věřím, že se všechny tři v Praze probojujete do finále a že alespoň jedna z vás bude, sportovně řečeno, na bedně,“ prohlásil Mašláň.

Vítězku s jedenácti sty hlasy její umístění překvapilo. „Bylo zajímavé, kolik cizích lidí muselo pro mě hlasovat,“ řekla Dominika, studentka aplikovaných pohybových aktivit, která si přivydělává modelingem.

První vicemiss studuje dálkově na pedagogické fakultě řízení volnočasových aktivit. „Prostě jsem to chtěla zkusit,“ zdůvodnila svou motivaci v soutěži Monika.

Druhou vicemiss Dorotu, absolventku fakulty tělesné kultury a současnou studentku filozofické fakulty přihlásil do soutěže její přítel Lukáš Krčal. Ten ji na ceremoniál také doprovodil. „Čekal jsem od toho trest, původně v tom nebyl zrovna dobrý úmysl. Postupně tam hlasy naskakovaly a náš přístup se změnil,“ vysvětlil.

Na půdě Univerzity Palackého se do klání přihlásilo 19 dívek. Podle Melišové to na první ročník není málo. Sama však doufá v hojnější účast v příštím roce. „Rádi bychom uspořádali i fyzické finále, které letos proběhlo pouze na několika vysokých školách,“ řekla Melišová a zmínila Vysokou školu ekonomickou, Českou zemědělskou univerzitu, Vysokou školu báňskou – Technickou univerzitu Ostrava nebo Masarykovu univerzitu.


Komentáře

Pavel Kurfürst
23-01-14 12:22
Zajímavé. Zatímco Univerzita Karlova s rektorem v čele se brání spojování svého jména s komerční soutěží Miss UK pořádanou podivným spolkem Česká studentská unie (viz např. http://www.lidovky.cz/univerzitni-miss-nemaji-s-vs-nic-spolecneho-studenti-je-krtizuji-p93-/veda.aspx?c=A131115_165803_ln_veda_hm), v Olomouci rektor dekoruje vítězky internetového hlasování s názvem, který vzdáleně (záměrně?) evokuje UP. Určitě také ví, že podmínkou účasti v soutěži bylo nahrát svou fotografii a zodpovědět pět záludných otázek typu "Chodíš do školy ráda?" "Zadaná nebo zatím sama?" "Tvoje oblíbená značka pití?" (a vedle formuláře je reklama na nejmenovanou lihovinu s černooranžovou etiketou a textem "Nevíš si rady s touto otázkou? Uveď F***** Z**** a získej zvláštní propagaci profilu a další výhody!") Je vidět, že rektor už to má opravdu za pár...

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.