Dobrodružné vědecké tábory Pevnosti poznání jsou u konce. Zúčastnily se jich dvě stovky dětí

Malí táborníci mohli v Pevnosti poznání nahlédnout do mnoha oborů.
Foto: Denisa Pavelková
čtvrtek 18. srpna 2016, 07:34 - Text: Ondřej Čížek

Biologie, fyzika, matematika, ale i geografie, historie nebo vědecká výtvarka. Do tolika oborů mohly proniknout dvě stovky dětí, které se zúčastnily letošních prázdninových vědeckých táborů v Pevnosti poznání.  

„Bylo to super, ale moc krátké,“ křičeli shodně malí nadšení vědátoři a táborníci ve věku od sedmi do dvanácti let při odchodu z muzea vědy přírodovědecké fakulty v areálu Korunní pevnůstky. Pod vedením zdejších zkušených animátorů právě tady po celé léto vytvářeli vlastní přírodovědecký komiks, podnikali průzkumy do naší sluneční soustavy, luštili matematické šifry anebo se vraceli do epochy římských válečníků.

„Ohlasy dětí nám udělaly ohromnou radost, většina z nich včetně jejich rodičů se ihned po skončení ptala na další ročník. Laťku jsme sobě i dětem nastavili hodně vysoko a překonat letošní tábory bude pro příští rok určitě výzva,“ potvrdila s úsměvem koordinátorka táborů Alice Kubešová.

Největší úspěch u dětí jednoznačně sklidily výpravy do rozmanité říše přirody v rámci výuky biologie, a stejně tak poznávání hvězd a souhvězdí během hodin fyziky. „Na těchto táborech je vůbec nejpřínosnější, že děti během nich mohou celých pět dní od rána do pozdního odpoledne strávit ve víru zábavného a zároveň poučného programu, který se uskutečňuje jak uvnitř Pevnosti poznání, tak venku v Botanické zahradě nebo v novém Rozáriu. Navíc se jedná o vzdělávací program, který jim přináší zcela nové poznatky, a tak rozšiřuje jejich znalosti pro nový školní rok,“ uzavírá Alice Kubešová.     

Pevnost poznání během dobrodružného a informačně nabitého letního kurzu  znovu potvrdila svou pověst instituce, jejíž pojetí vědy a neformálního vzdělávání dokáže zaujmout malé i velké návštěvníky. Veškeré novinky ohledně muzea můžete sledovat přímo ZDE.     


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.