Do práce na kole! Poplatek hradí univerzita

Ilustrační foto:
Pavel Konečný
úterý 29. dubna 2014, 08:34 - Text: Pavel Konečný

Univerzita Palackého podporuje kampaň Do práce na kole. Jako zodpovědná instituce bude hradit náklady za zaměstnance, kteří se do ní zapojí.

„Rádi bychom přesvědčili v první řadě především studenty a zaměstnance, že pohyb mezi univerzitními budovami na kole je zdravý, přirozený, rychlý, a hlavně je zadarmo,“ řekl rektor Jaroslav Miller, který věří, že se začnou přidávat i občané města.

Proto univerzita uhradí vstupní poplatky spojené s kampaní, aby zaměstnanci nenesli náklady. Ti navíc obdrží tričko zdarma, na které pak v průběhu května měsíce mohou ve vybraných podnicích získat kávu či párek zdarma.

Seznam podniků je ZDE

Do práce na kole

Podmínkou je, aby se zaměstnanec registroval pod již existující skupinu Univerzita Palackého a při registraci uvedl Startovné hradí zaměstnavatel.

„Zaměstnanci, kteří se již registrovali pod jakoukoliv jinou skupinou, nechť se prosím ozvou. Startovné těm, kteří je již zaplatili ze svého, bude v případě zájmu univerzitou kompenzováno,“ uvedl koordinátor kampaně za univerzitu Martin Kučera z fakulty tělesné kultury.

„Univerzita vyzývá své zaměstnance, aby se do kampaně zapojili. Univerzita chce dostat své roli instituce, která určuje způsob životního stylu jednadvacátého století, který je ekologický a zdravý. Cyklokampaň chápe jako svého druhu veřejnou službu,“ uvedl Miller.

Od 1. května bude navíc na stránkách UP Bike spuštěna výzva pro cyklisty, kteří si po celý květen budou zapisovat ujeté kilometry nejen do práce či do školy. „Nejaktivnější se na konci měsíce mohou těšit na zajímavé ceny,“ dodal Kučera.

Rekola

Podobné je to v případě sdílení růžových bicyklů projektu Rekola. Univerzita má výhodnou nabídku pro své studenty. Od 1. května to je možnost zakoupení měsíční registrace za stokorunu. Druhou polovinu standardních 200korunových nákladů doplatí za ně univerzita.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.