Diváci rozhodli: Nejlepší videomapping měla univerzita

Foto: Pavel Konečný
neděle 29. září 2013, 19:43 - Text: Pavel Konečný

Videomappingová soutěž festivalu Vzáří má své vítěze. Cenu diváků získala projekce 440. výročí univerzity.

„Pro nás je to nejdůležitější cena,“ reagoval na výsledky soutěže vedoucí oddělení komunikace Univerzity Palackého Radek Palaščák. Tvůrce animace Adam Ligocki na vzniku spolupracoval právě s pracovníky tohoto oddělení.

„Byly to hodiny a hodiny práce. Nešlo jen o to vytvořit barevně poutavou show. Věřím, že diváci ve výsledku ocenili především emotivnost a že zafungovalo spojení města a univerzity i ve vizuální rovině,“ uvedl Palaščák k páteční projekci na Hauenschildově paláci.

Vítězná tříminutová sekvence byla inspirována klipem Marka Partyše Olomouc – univerzitní město. Ve videomappingu z něj byl použit i zvuk – citově zabarvená hudba a podmanivý hlas Kryštofa Hádka. Tleskalo mu dvakrát zcela zaplněné Dolní náměstí.

Festival Vzáří dnes skončil. Celkového vítěze vybrala odborná porota ve složení Olga Staníková, Radim Schubert a Petr Skala. Mezi českými a ukrajinskými tvůrci se jím stal komiksový videomapping Zombie Killaz a jejich Aktaión.

Vítězný videomapping ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.