Derby volejbalistek vyhrál univerzitní tým

Blok olomouckých hráček.
Foto: Jan Procházka/Olomouc.cz
pátek 7. listopadu 2014, 15:01 - Text: (caf)

Šesté extraligové kolo svedlo spolu ve velkém derby volejbalistky Univerzity Palackého a Sokola Šternberk. Zápas vyšel lépe domácím vysokoškolačkám, které v univerzitní hale zdolaly Sokol 3:0.

Úvodní set bojovného derby se lámal od stavu 13:12, z nějž to bylo rázem 21:14, a hosté nakonec v tomto dějství uhráli jen patnáct míčů.

Na začátku druhé sady zaskočil Šternberk protivníka rychlým vedením, jenže Olomoučanky skóre otočily a po šňůře pěti servisů kapitánky Tinklové z toho byl další jasný výsledek.

Hostující Sokol se nejdéle držel ve třetím setu, v němž znovu několikrát vedl až o tři body. Teprve od stavu 18:18 získala mírný náskok univerzita a zápas už dovedla do třísetového vítězství.

„Náš výkon se trochu odvíjel od předchozích nepřesvědčivých výsledků a bylo vidět, že si holky ještě nevěří. Zápas se pohyboval v takových vlnovkách. Byly momenty, kdy jsme výborně blokovali a bránili, a pak jsme zas v té obraně až tak dobře nehráli. Pro nás je důležité, že jsme po dlouhé době vyhráli, a doufám, že to družstvo nakopne,“ řekl trenér SK UP Jiří Teplý.

SK UP Olomouc - TJ Sokol Šternberk 3:0

(15, 16, 21)

Sestava Olomouce:

Schandlová, Holásková, Tinklová, Polášková, Rutarová, P. Kojdová

Libero: Richardsonová

Sestava Šternberka:

Janečková, Bartáková, Ticháčková, Oborná, Sochorcová, Šenková

Libero: Hronová

Střídaly: Citovecká, Kepplová, Zemánková


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.