Den sportu pro zaměstnance a rodinné příslušníky Univerzity Palackého 2015

Den sportu pro zaměstnance UP a jejich rodinné příslušníky měl letos svou premiéru.
Foto: Petra Gottwaldová
úterý 10. listopadu 2015, 10:55

Akademik sport centrum Univerzity Palackého v Olomouci, pod záštitou rektora UP, uspořádalo ve středu dne 28. 10. 2015 historicky první ročník Den sportu pro zaměstnance UP a jejich rodinné příslušníky.

Nabídku sportů jsme sestavili na základě vyplněných požadavků zaměstnanců UP, kteří se mohli vyjádřit pomocí obdržených dotazníků. Akce se setkala s pozitivní odezvou. Většina z nabízených sportů se těšila větší účastí zaměstnanců a jejich dětí.  V rozvrhu si každý zaměstnanec mohl najít, zda je nabízený sport vhodný pro rodiče s dětmi, případně od jakého doporučeného věku dítěte. Pro sportující zaměstnance bylo netradiční službou hlídání dětí. V ASC UP na ně čekal herní program s nabídkou výtvarných, hudebních i pohybových aktivit.      

Paleta nabízených sportů byla opravdu široká, a každý si tak mohl vybrat. Největší účast jsme zaznamenali především v tělocvičnách Envelopa a kolejích B. Václavka. Zaměstnanci si zde mohli vyzkoušet více či méně známé skupinové sporty, jako jsou jóga, gymstick, kalanetika, gymbally, funkční trénink, pilates, zumba, tabata, port de bras či powerjoga. Další hojně navštěvovanou sportovní aktivitou byla lukostřelba, kterou si zaměstnanci mohli vyzkoušet v podkrovních prostorách lukostřelnice. Veliký zájem projevili zaměstnanci také o badminton a rafting. V neposlední řadě, již v menších skupinách, proběhl sportovní program fitness, in-line, cyklovýlet do Štarnova a nordic walking. Některé sporty z důvodu nízkého počtu přihlášených osob neproběhly i přesto, že dle vyplněných dotazníků o ně zaměstnanci projevili zájem. Překvapivě mezi ně patřil volejbal a fotbal. Rozloučení se Dnem sportu 2015 proběhlo v centru ArtUm formou tanečního večera. Zaměstnanci si mohli pod vedením lektorů připomenout  společenské tance jako jsou:  Tango, Waltz, Samba de Gafieira a další.

Účast na Dni sportu 2015 odpovídala prvnímu ročníku, ale do budoucích let je samozřejmě co zlepšovat. Neusínáme na vavřínech a věříme, že se nám v příštím roce podaří zkvalitnit nabídku sportovních aktivit tak, aby účastníků Dne sportu bylo více. Rádi bychom tímto založili novou tradici a Den sportu Univerzity Palackého v Olomouci. Pevně věříme, že Den sportu Univerzity Palackého bude neodmyslitelně patřit naší alma mater.

Mgr. Petra Gottwaldová, vedoucí metodik a manažer sportovních programů


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.