Den otevřených dveří: vedle informací i zábava

Ilustrační foto:
Pavel Konečný
úterý 19. listopadu 2013, 08:03 - Text: Martina Šaradínová

Informace o studiu i zábavný program nabídne v sobotu Den otevřených dveří Univerzity Palackého, do nějž se zapojí všech osm fakult. Je určen především zájemcům o studium, kteří mohou podávat přihlášky do konce února příštího roku.

„Zástupci vedení fakult podají příchozím obecné informace o podmínkách studia, náležitostech elektronické přihlášky a přijímacím řízení,“ uvedl mluvčí univerzity Radek Palaščák. Fakulty uvítají návštěvníky od 9 do 14 hodin.

První pomoc i Tyrannosaurus Rex 

Díky projektu Univerzita Palackého – centrum vědy pro všechny bude součástí Dne otevřených dveří také na všech fakultách i doprovodný program. Budoucí vysokoškoláci si vyzkoušejí základy první pomoci, fungování krokoměru, podívají se na simulovaný soudní proces nebo na práci s magnetickými nanočásticemi. Seznámí se také s tvorbou map, unikátním zařízením na sledování pohybu očí při práci s počítačem či se základy paralympijského sportu. Prohlédnou si robota, který vznikl během diplomové práce, na speciálních figurínách si budou moci vyzkoušet například aplikaci injekcí, péči o ránu nebo cévkování. Na katedře geologie přírodovědecké fakulty bude k vidění olomoucký Tyrannosaurus Rex. Připraveny k rozhovorům budou i odborníci na zdravý životní styl, zájemci se seznámí s principy Studentské právní poradny.

Pedagogická fakulta pořádá v sobotu i virtuální den otevřených dveří ve virtuální budově fakulty dostupné z internetu. Návod na přístup je k dispozici ZDE. Součástí programu bude i workshop Centra prevence rizikové virtuální komunikace v 11 hodin. 

Férová káva a autobus zdarma 

Na sobotním Dni otevřených dveří Univerzity Palackého se bude prezentovat také Caritas – VOŠ sociální Olomouc. Budovami školy provedou zájemce studenti a zaměstnanci. Pro uchazeče bude připravena výstava fotografií studentek Kmen Kathkaris, prezentace zahraničních praxí v Makedonii a Indii, workshop o fair trade a ochutnávka férového čaje a kávy.

Univerzita Palackého vypravuje pro uchazeče o studium bezplatnou autobusovou linku. Bude vyjíždět z hlavního nádraží ke všem osmi fakultám a k budovám univerzity v Olomouci-Holici.

Více o nabídce studijních oborů a podrobný program Dne otevřených dveří naleznou uchazeči o studium ZDE. Pět z osmi fakult se návštěvníkům otevře znovu ještě 17. ledna.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.