Den otevřených dveří pořádá v pátek pět fakult

Ilustrační foto: Marek Otava
úterý 14. ledna 2014, 07:36 - Text: Martina Šaradínová

Především pro zájemce o studium na Univerzitě Palackého je určený páteční Den otevřených dveří, do nějž se zapojí pět fakult. Kromě informačních bloků některé z nich připravily i doprovodný program.

Informace o studijních oborech, podmínkách a průběhu přijímacího řízení či elektronických přihláškách budou moci návštěvníci získat od 9 do 14 hodin na cyrilometodějské, filozofické, pedagogické a přírodovědecké fakultě a na fakultě tělesné kultury. K dispozici budou i propagační a informační materiály.

„Dny otevřených dveří jsou určeny těm, kdo se chtějí dozvědět více o možnostech studia na olomoucké univerzitě. Univerzita se na den otevřených dveří vždy dlouhodobě připravuje a snaží se poskytnout návštěvníkům kompletní informační servis,“ uvedl mluvčí Radek Palaščák. Maturanti se ke studiu mohou přihlásit do konce února. Informace o nabídce studijních oborů najdou ZDE.

Přírodovědecká fakulta nabídne příchozím i komentované prohlídky specializovaných laboratoří a geologických sbírek i ukázky pokusů. Středoškoláci se zde seznámí s tvorbou map a unikátním zařízením na sledování pohybu očí při práci s počítačem nebo se podívají, jak se chovají magnetické nanočástice ve vnějším magnetickém poli. 

Na fakultě tělesné kultury si maturanti mohou zahrát paralympijský sport pro vozíčkáře bocciu či analyzovat zatížení nohy při chůzi. Přednáškové bloky o studiu budou tlumočeny do znakového jazyka.

Na pedagogické fakultě mají uchazeči možnost vyzkoušet si test studijních předpokladů nanečisto a filozofická fakulta nabízí dopoledne dvojí setkání s vedením.

Návštěvníci mohou přijít i na studijní oddělení fakulty zdravotnických věd. Přestože den otevřených dveří fakulta nepořádá, pracovnice studijního oddělení budou informovat o nabízených oborech a přijímacím řízení.

Atmosféru jednotlivých kateder a ústavů mohli středoškoláci vstřebávat při stejné akci i v listopadu, kdy se veřejnosti otevřelo všech osm fakult.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.