Delegace z Univerzity Palackého jednala o spolupráci s univerzitami v Belgii

Proděkan přírodovědecké fakulty Zdeněk Hradil a prorektorka Ivana Oborná se v Belgii setkali s velvyslancem České republiky Jaroslavem Kurfürstem (zprava).
Foto: OK4EU
neděle 13. září 2015, 13:18 - Text: (mav)

Možnosti budoucí spolupráce, výměny studentů i vědců a společné zapojení do mezinárodních projektů byly hlavními tématy zářijové návštěvy prorektorky Ivany Oborné a proděkana přírodovědecké fakulty Zdeňka Hradila na belgických univerzitách. Pracovní cestu pro ně připravilo zájmové sdružení OK4EU.

Během třídenní cesty se delegace Univerzity Palackého setkala s představiteli Université Libre de Bruxelles, kde jednala o možnostech partnerství s jejím prorektorem Sergem Jaumainem. Při návštěvě přírodovědecké, lékařské a farmaceutické fakulty na Universiteit Gent doprovázel zástupce olomoucké univerzity velvyslanec České republiky v Belgickém království Jaroslav Kurfürst, který se od svého nástupu do funkce snaží posilovat spolupráci českých a belgických vysokých škol. 

„Posilování mezinárodní spolupráce je jedním z našich hlavních dlouhodobých cílů. Spolupráce s předními belgickými univerzitami může být přínosná pro obě strany. Gent je navíc velmi podobný Olomouci, má atmosféru studentského města,“ uvedla prorektorka Univerzity Palackého pro zahraničí Ivana Oborná.

Program doplnila návštěva několika evropských sdružení a pracovní schůzka se zástupcem stálého představitele ČR při Evropské unii Jakubem Dürrem, někdejším prorektorem olomoucké univerzity.

Pracovní cesta zástupců Univerzity Palackého v Belgii se uskutečnila na začátku září a připravilo ji zájmové sdružení právnických osob OK4EU. Jeho základním posláním je zastupovat zájmy a posilovat pozici olomouckého regionu v institucích Evropské unie. Univerzita Palackého je jeho zakládajícím členem.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.