Čtyři pražské vysoké školy poměří své síly ve Fotbalové bitvě

Ilustrační foto: Freeimages
úterý 7. dubna 2015, 08:17 - Text: Jana Opočenská

Již příští týden se studenti Univerzity Karlovy, Českého vysokého učení technického, České zemědělské univerzity a Vysoké školy ekonomické utkají v prvním ročníku turnaje Fotbalová bitva. Své síly poměří v úterý 14. dubna na atletickém stadionu pražské Slavie.

„Fotbalová bitva tady ještě nebyla. Vzhledem k tomu, že v západní Evropě mají univerzitní sporty a meziuniverzitní klání velkou popularitu, říkali jsme si, proč něco takového neuspořádat také u nás,“ podotkl hlavní organizátor turnaje Ondřej Hájek.

Fotbalisté mají skutečně o co bojovat. Kromě slávy, kterou získají mezi svými kolegy z univerzity, dostane vítěz pohár UniCup, který vytvořil umělecký kovář Martin Bundil. Ten také připravil pamětní plakety pro všechny zúčastněné týmy.

„Martin je asi nejznámějším kovářem v České republice, který se specializuje na vytváření kovaných cen a trofejí. Vyrobil už mnoho cen pro sportovce – třeba pro Petru Kvitovou, Radka Štěpánka, dokonce i pro Mikea Tysona. Je pro nás velkou ctí a zadostiučiněním, že se pro turnaj tak nadchl a pohár s plaketami pro nás vyrobil,“ zdůraznil Hájek.

Kromě sportovců si na své přijdou i fotbaloví fanoušci. Vedle sledování turnaje se budou moci zabavit bohatým doprovodným programem. „Fanoušci se mohou těšit samozřejmě především na fotbalové souboje, které by vzhledem k tomu, že týmy jsou hodně vyrovnané, měly být zajímavé. Zábavu si ale také užijí s dýdžejem, který na stadionu bude hrát, a těšit se mohou i na dobré jídlo, fotokoutek a face painting. Zahrát si budou moci stolní fotbálek nebo americkou hru beer pong,“ vyjmenoval Hájek. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.