Česká pošta na náměstí Republiky zůstane

130 let stará pošta na náměstí Republiky.
Foto: Michal Kovář, Olomoucký DENÍK
čtvrtek 12. června 2014, 07:59 - Text: Pavel Konečný

AKTUALIZOVÁNO - Pobočka České pošty na náměstí Republiky zůstane zachována. Rektorovi Univerzity Palackého Jaroslavu Millerovi to slíbil ministr vnitra Milan Chovanec, který má řízení České pošty ve svém resortu.

Proti uzavření pobočky na náměstí Republiky a jejímu přestěhování do nákupního centra Šantovka se pod veřejnou výzvu podepsalo přes dva tisíce lidí. Zrušení pobočky si nepřeje ani univerzita, která jednání s ministrem iniciovala. „Pobočka na náměstí Republiky je pro nás životně důležitá,“ uvedl Miller.

Univerzita pobočku využívá nejen pro přijímání a odesílání zásilek všech druhů. „Těch jsou stovky stovky denně. Pobočku využíváme i kvůli Czech Pointu pro ověřování platnosti dokumentů, výpisům z centrálních registrů, či konverzi zásilek obdržených přes datové schránky," vysvětlil mluvčí univerzity Radek Palaščák.

Cílem debaty na ministerstvu, které se zúčastnil i olomoucký primátor Martin Major, bylo zodpovědné projednání všech aspektů plánů České pošty. Její generální ředitel Martin Elkán má za úkol připravit projekt zachování olomoucké pobočky na náměstí Republiky.

„Až dosud jsme z generálního ředitelství dostávali protichůdné informace. Důvěřuji ministerskému slibu a považuji věc za uzavřenou,“ řekl rektor.

O zachování pobočky usiluje kromě univerzity také olomoucká radnice a hejtman Jiří Rozbořil.

Přesto je možné, že v budoucnu dojde na pobočce k omezení některých služeb. O technických detailech se má znovu jednat 18. června, tentokrát v Olomouci.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.