Brněnskou přírodovědu povede opět Jaromír Leichmann

Ilustrační foto: Wikipedie
středa 15. ledna 2014, 15:28 - Text: (srd)

Přírodovědeckou fakultu Masarykovy univerzity znovu povede docent Jaromír Leichmann. Do funkce ho jmenoval rektor Mikuláš Bek. Geolog Leichmann byl v čele fakulty v předcházejících čtyřech letech a pro jeho znovuzvolení hlasovalo začátkem prosince 24 z 26 členů akademického senátu.  

„V následujících letech se chci soustředit především na zajištění kvality vzdělání a výzkumu na fakultě v závislosti na klesající populační křivce a limitech financovaných studentů,“ vyzdvihl jeden ze svých cílů pro nové funkční období Leichmann. Mezi další priority patří také dokončení rozmístění fakulty po dostavbě nových pavilonů Centra experimentální, systematické a ekologické biologie v areálu univerzitního kampusu v Bohunicích. Důležitým úkolem bude rovněž nastavení operačních programů pro období 2014 až 2020.

Přírodovědecká fakulta byla jako jedna ze čtyř zakládajících fakult Masarykovy univerzity založena v roce 1919. V současnosti se profiluje jako výzkumná fakulta, která poskytuje vysokoškolské vzdělání úzce propojené se základním a aplikovaným výzkumem v oblasti věd matematických, fyzikálních, chemických, biologických a věd o Zemi. Zázemí pro většinu studentů a pracovníků poskytují prostory univerzitního kampusu Bohunice, kam se přestěhovaly převážně chemické obory, a zrekonstruovaného areálu v centru města v Kotlářské ulici.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.