Britští cestovatelé doporučují: Olomouc

Ilustrační foto: Pavel Konečný
středa 25. března 2015, 10:30 - Text: Pavel Konečný

Britský portál pro turisty TopTenTravelTips.uk zařadil Olomouc mezi deset nejzajímavějších měst, o nichž se moc neví, ale skutečný cestovatel – znalec je nemůže vynechat.

V Olomouci je množství památek, podle redakce portálu podobně jako v Praze. Nejsou tady ale davy turistů ani opilí cizinci, kteří vyrážejí do Prahy jen za lacinou opičkou. Olomouc je typicky univerzitním městem, žije večer, především v klubech a barech. „Jsou zde výborné hospody, jako třeba Moritz nebo Svatováclavský pivovar,“ uvádí britský cestovatel a chválí široký výběr piv i tuzemské gastronomické speciality, jako jsou řízky, grilované pokrmy a pečené vepřové maso.

„V recenzi je zmíněna i nejznámější specialita, jejíž název ale Brit trošku popletl – pivní neboli olomoucký sýr, to jsou nepochybně tvarůžky,“ uvedl za olomouckou radnici Michal Folta z tiskového oddělení.

Pro cestovatele je v Olomouci dobré, že zde pozná „exotiku střední Evropy“ a množství typických pamětihodností, jako jsou barokní kašny či sloup Nejsvětější Trojice, ovšem bez velkého turistického průmyslu. „Velké množství památek je určitě tahákem Olomouce,“ píše se v textu. Také ceny ale hrají roli. „Být objevitelem dává neohroženému turistovi také velkou ekonomickou výhodu ve srovnání se známějšími turistickými destinacemi,“ připouští redaktor webu TopTenTravelTips.uk. 

Vedle Olomouce je v seznamu neobjevených měst třeba italský Turín a Palermo, slezská Vratislav, portugalská Braga, španělská Salamanca nebo nizozemský Utrecht. Msta, která spojuje několik rysů – mají množství památek, většinou i tradiční univerzitu a hlavně svébytnou a neopakovatelnou atmosféru. Kdo chce být cestovatelem na úrovni, tyhle destinace prostě zná, zní vzkaz z britského turistického portálu.

Britové mají letos k poznání Olomouce o důvod víc – v červnu zde bude na Mistrovství Evropy hráčů do 21 let hrát anglická fotbalová reprezentace. Zájem o Olomouc potvrzuje například i londýnské zastoupení agentury CzechTourism

Reportáž o Olomouci najdete ZDE

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.