Botanická zahrada snížila vstupné

Nová podoba rozária.
Vizualizace: Atelier zahradní a krajinářské architektury Zdeněk Sendler
pátek 3. dubna 2015, 09:59 - Text: (caf)

Návštěvníci olomoucké botanické zahrady letos zaplatí nižší vstupné. Výstaviště Flora tím kompenzuje omezení způsobená rekonstrukcí rozária a stavbou nového vchodu, která potrvají od dubna do konce roku. Vejít do rozária bude za několik měsíců možné i ze třídy 17. listopadu naproti přírodovědecké fakulty. Informaci přinesl Olomoucký Deník.

Během stavby bude vstup od S-cube do rozária uzavřen. „Návštěvníci se dostanou do botanické zahrady pouze vstupem z Bezručových sadů po nové lávce,“ řekla Deníku vedoucí parků a botanické zahrady Hana Zacpálková.

Za omezení při přestavbě nabídne výstaviště, které se o botanickou zahradu a rozárium stará, snížené vstupné. „Plnoplátci zaplatí třicet místo padesáti korun, děti a důchodci dvacet a rodinné vstupné snížíme ze stovky na padesát korun. Středy zůstávají nadále volné,“ představila slevy vedoucí. Otevřeno bude do října mezi 9. a 18. hodinou.

Kromě nového vstupu, informačního centra a zázemí pro občerstvení počítá rozárium i s opravou betonových bazénů a objeví se v něm také dřevěné „lehací" terasy a textilní stínění.

Celkové náklady na rekonstrukci by se měly vyšplhat zhruba na 29 milionů korun. Město spoléhá na dotaci, z rozpočtu by mělo vydat něco přes čtyři miliony. Později je v plánu propojit botanickou zahradu a opravovaný areál Korunní pevnůstky.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.