Bezbariérová univerzita: handicapované dopraví na rektorát nový výtah

Anna Kollárovitsová z oddělení rozvoje a výstavby univerzity na třetím nádvoří.
Foto: Milada Hronová
středa 18. března 2015, 13:15 - Text: Milada Hronová

Univerzita se snaží zpřístupnit studium posluchačům se speciálními vzdělávacími potřebami. Nově mohou bez bariér navštívit téměř všechny prostory rektorátu. Dostanou se do něj novým výtahem umístěným na třetím nádvoří. 

Rekonstrukce třetího nádvoří podle návrhu Ateliéru Polách & Bravenec trvala tři měsíce a stála více než tři miliony korun. „Ve výsledné ceně je zahrnutý výtah, sociální zařízení i úprava komunikací,“ uvedla Anna Kollárovitsová z oddělení rozvoje a výstavby univerzity.

 

Rekonstrukce nádvoří a stavba výtahu se uskutečnila díky projektu Rozšíření možností při přijímání a studiu osob se specifickými vzdělávacími potřebami na Univerzitě Palackého. Projekt pedagogické fakulty z roku 2012 zahrnuje i jiné fakulty a univerzitní zařízení.

Během tříletého trvání projektu se opravily prostory na třídě Svobody i na třídě 17. listopadu, kde byly vybudovány plošiny, sociální zařízení a výtahy. Z projektu byly financovány i chodníky za novou přírodovědeckou fakultou či rekonstrukce nádvoří cyrilometodějské teologické fakulty. Bude z něj financována i bezbariérová úprava vstupu do univerzitní knihovny.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.