Benefiční improvizace pro Kristiána

Minulá benefiční improvizace.
Foto: O.LI.V.Y.
pondělí 24. února 2014, 14:43 - Text: Pavel Konečný

Divadelní sál K3 zažije v úterý večer benefiční zápas pro Kristiána. Improvizační skupina O.LI.V.Y. chce výtěžkem z vystoupení podpořit již potřetí osmiletého sirotka Kristiána trpícího spánkovou apnoe.

Vzácné neurologické onemocnění zvané Ondinina kletba způsobuje, že ve spánku přestává dýchat, musí proto spát se speciální maskou. Školák bez rodiny je kvůli své kruté diagnóze odkázán na celoživotní pobyt v nemocnici.

Při divadelní souboji na jevišti improvizují dva týmy v rozličných disciplínách na témata, které si volí diváci rozhodující o vítězi. „Je to zábavné spojení divadla a sportu. Cílem není se navzájem vyřadit, ale společně si zaimprovizovat,“ vysvětlila členka O.LI.V. Martina Foretová.

Navíc při benefičním zacílení se podle ní hraje s větším zápalem a nábojem. „Na všech našich akcích pro Kristiána diváci vytvořili skvělou a inspirativní atmosféru a to pak nezáleží na tom, kdo v mači zvítězil,“ řekla Foretová.

Nabízí se odpověď, že vítězi jsou všichni, jimž pohnutý osud sirotka, jemuž zásadně změnila život spánková apnoe, není lhostejný a chtějí podpořit dobrou věc. Úterní improvizace pod záštitou děkana filozofické fakulty Jiřího Lacha se koná od 19 hodin v sále K3. Vstupné činí sto korun.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.