Barvy flamenca

Loňský ročník festivalu.
Foto: Jiří Kopáč, Olomoucký DENÍK
pondělí 21. července 2014, 13:00 - Text: (caf)

Vynikající flamenkoví tanečníci, španělská hudba, filmy i kuchyně – to je olomoucký festival Colores Flamencos. Letos přivítá slavnou španělskou tanečnici Karime Amayu, charismatického tanečníka Ivana Vargase a tanečnici Albu Herediu, uvedl Olomoucký deník.

Festival flamenka nabídne hned několik akcí, které by si neměl nechat ujít žádný milovník španělské kultury. Během čtyř dnů čeká na návštěvníky galavečer flamenka, flamenková fiesta i tematické workshopy. Na své si přijdou i milovníci španělské kinematografie a gastronomie. Program bude obohacený také o jazzový koncert a koncert klasické hudby.

„Letošní ročník bychom chtěli věnovat památce Paca de Lucíi, který byl hvězdou minulého ročníku. Chceme zachovat stejnou exkluzivitu, proto jsme pozvali vynikající mladou tanečnici Karime Amayu, která patří k těm největším hvězdám současného světového flamenka,“ naznačil deníku průběh vystoupení v pavilonu A na výstavišti Flora ředitel festivalu Viktor Šebesta.

Festivalovou přehlídku zahájí ve čtvrtek 24. července večer s flamenkovou kytarou, který se uskuteční v restauraci Morgan‘s v Mlýnské ulici. Zdarma vystoupí kytarista a zpěvák Morenito de Triana. „Navodí tu správnou atmosféru španělského večera,“ uvedl Šebesta.

Program však nabízí kromě špičkových kytaristů i další skvělé španělské hudebníky. Jedním z nich je saxofonista, skladatel a producent Arturo Soriana, který vystoupí v Jazz Tibet Clubu.

Výjimečný hudební zážitek čeká i návštěvníky kaple Božího těla v Konviktu, kde v neděli 27. července zahraje kytarové duo Siempre Nuevo.

Kromě hudby a tance chystá Colores Flamencos program i pro filmové nadšence. Po celou dobu festivalu mohou zdarma zajít do kina Metropol na promítání španělských snímků. Milovníci dobrého jídla by si zase neměli nechat ujít Dny španělské gastronomie v NH hotelu, během nichž mohou ochutnat speciality španělské kuchyně připravované podle originálních receptů.

Mezinárodní festival flamenka a španělské kultury Colores Flamencos se koná od 24. do 27. července a vstupenky na jednotlivé akce jsou v prodeji v síti Ticketportal a v Městském informačním centru Olomouc v podloubí olomoucké radnice.

Program festivalu Colores Flamencos ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.