Architekti manifestovali na magistrátu

Manifestace architektů.
Foto: Veronika Kolesárová, Olomoucký deník
čtvrtek 20. února 2014, 00:39 - Text: (caf)

Hromadně přišli včera kolem 16. hodiny podat přihlášky na pozici vedoucího odboru koncepce a rozvoje olomouckého magistrátu architekti. Chtěli tak upozornit na fakt, že jde o post, který by měl suplovat městského architekta. Informaci přinesl Olomoucký deník.

„Jedná se post, který má bdít nad kvalitou architektury a staveb v Olomouci. Bohužel už podruhé je jím dopravní inženýr, dočasně funkci po Radku Dosoudilovi zastává Marek Černý," poznamenal sochař a architekt Martin Lubič.

S cedulkami na zádech i v rukou s nápisy, že jsou mezi přítomnými všichni vystudovaní v technickém oboru, přišli přítomní podat manifestační přihlášky.

„Chceme upozornit, že kvalifikace technické vysoké školy a řidičáku skupiny B dává možnost, že se může přihlásit každý," řekl Deníku Lubič.

Z funkce vedoucího odboru koncepce a rozvoje odešel Radek Dosoudil. Důvodem byl přechod na stejnou pozici ovšem na krajském úřadě.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.