Archeologii přibližuje karetní hra

Hrací karty.
Foto: FB Impactcards
pondělí 17. března 2014, 15:20 - Text: (srd)

Studenti Ústavu archeologie a muzeologie Filozofické fakulty Masarykovy univerzity vymysleli karetní hru, která má pomáhat se vzděláváním i popularizací vědní disciplíny. Hra je určená pro studenty archeologie či historie, ale i pro další zájemce o tyto obory.

Základní herní sada je průřezem všemi archeologickými obdobími a soustředí se především na prostor jižní Moravy. „Karty obsahují tři hlavní vzdělávací prvky, samozřejmě název artefaktu, lokality, události nebo osobnosti, období, kterého se týká, a rozšiřující text, který se nevztahuje přímo ke hře, ale je základním zdrojem rozšiřujících informací,“ uvedl autor hry Impact Michal Hlavica.

Studenti hru navrhli včetně pravidel a jsou také autory ilustrací. V současnosti je hotová základní a doplňková herní sada karet. Doplňková sada vznikla u příležitosti výstavy Velká Morava a počátky křesťanství, která začne v listopadu a připravuje ji Archeologický ústav Akademie věd ČR v Brně.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.