Andrew Robinson z Tasmánie by rád zahájil spolupráci s olomouckou univerzitou

Profesor Andrew Robinson dostal na uvítanou univerzitní víno.
Foto: Pavel Konečný
středa 17. června 2015, 11:43 - Text: Pavel Konečný

O možné spolupráci ohledně léčby demence dnes hovořili na půdě rekotrátu přednosta neurologické kliniky Petr Kaňovský a Andrew Robinson z australské Univerzity of Tasmania. 

Profesor Robinson působí na zdravotnické faklutě a vede obory, které garantují specifickou péči o pacienty s tímto typem onemocnění. Zabývá se rovně dětskou demencí, kterou se olomoučtí odborníci nezabývají. "Prakticky jsme se s ní nesetkali," vysvětlil rektorovi Kaňovský. Olomoucké pracoviště má ale ve svém hledáčku všechny typy stařecké demence, která se podle Kaňovského pomalu dá přirovnat k epidemii.

"Oba profesoři se shodli na formě komunikace a uvidíme, zda se z toho vyvine něco většího," komentoval setkání rektor. Přestože on sám bývá v Austrálii poměrně často a v posledních pěti letech byla pro něj nejnavštěvovanější cizí zemí kvůli vlastnímu výzkumu českého exilu a urbanismu, spolupráce s australskými univerzitami není běžná.

Změnit by to mohl nový australsý program, který podporuje spolupráci mezi australskými a evropskými vysokými školami.

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.