Akademický senát schválil cíle univerzity na dalších pět let

Poprvé v tomto akademickém roce včera zasedal Akademický senát UP.
Foto: Ivana Pustějovská
čtvrtek 22. října 2015, 15:30 - Text: Ivana Pustějovská

Dlouhodobý záměr definuje jak poslání univerzity, tak její vize a strategické cíle. Vize univerzity se odvíjejí od stěžejní teze, která zní, že škola bude i nadále přední výzkumnou univerzitou usilující o trvalé umístění mezi třemi nejvýznamnějšími vysokými školami v ČR a mezi pěti sty univerzitami ve světě. „Je to pro nás zásadní dokument, který určuje, kudy se vydáme,“ řekl rektor Jaroslav Miller.

Dokument pak stanoví, jakými cestami škola vize naplní. Strategické cíle jsou rozděleny do deseti oblastí a kromě definice, zahrnují i konkrétní nástroje pro jejich naplnění.

Mezi deset cílů univerzity patří kvalitní studium a vzdělávání, internacionalizace studijních programů, kvalitní vědecká a tvůrčí činnost, komercializace výsledků vědy a výzkumu, mezinárodní studijní a pracovní prostředí, budování značky, efektivní systém řízení, restrukturalizace řízení lidských zdrojů, efektivní, ekonomický, energetický i ekologický šetrný a uživatelsky přívětivý provoz a posledním cílem je implementace a rozvoj nových technologií.

Rektor pak při prezentaci vysvětloval jednotlivé kapitoly. Mimo jiné například zdůraznil význam celoživotního vzdělávání. „Naše role se zde může posílit i v souvislosti s nově přijatým služebním zákonem, kdy je potřeba vzdělávat státní úředníky a právě univerzity při tom mohou být nápomocny,“ řekl Jaroslav Miller.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.