#AFO51: První den a první dojmy

Olomouc ve znamení AFO!
Foto: Jan Hromádko, Eva Hobzová.
středa 20. dubna 2016, 09:30 - Text: Ondřej Čížek

Sledujte pět nejlepších momentů z prvního dne 51. ročníku festivalu Academia Film Olomouc + jedno programové doporučení pro středu 20. dubna.

Před kinem Metropol se stály obří fronty už od první festivalové projekce, kterou byla výpravná Cesta do vesmíru ve 3D. Právě na ni dorazily i desítky studentů základních a středních škol.

V Pevnosti poznání se diskutovalo o budoucnosti populárně-vědeckého filmu. V rámci edukačního eventu Camp 4Science se sešli tvůrci a bavili se o nadějných projektech.

Astrofyzik z rakouské Akademie věd Günter Kargl před zaplněným Filmovým sálem RWE v Konviktu promluvil o radostech a strastech okolo přistání sondy na kometě. 

Matěj Dostálek a Jakub Ráliš oficiálně zahájili #AFO51 v úterý večer v zaplněném kině Metropol.

Divačky a diváky všech věkových kategorií nadchl festivalových „otvírák”v podobě Divoké Afriky 3D.

Programový tip Ondřeje Čížka na středu 20. dubna:

„O přednáškách Douga Vakoche a McCaughreana už jsme toho napovídali a napsali hodně, proto musím vypíchnout vystoupení Jord den Hollandera, ředitele největšího světového festivalu filmů o architektuře. Jde o filmaře, architekta a výřečného showmana v jedné osobě, který ve své přednášce Vize světa přiblíží těsný vztah mezi architekturou a filmem, přičemž jako názorné ukázky využije klenot Metropolis nebo komiksového Spider-Mana. Dnes v 18.30 v Kapli Božího Těla.“       


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.