#AFO51: ET volal domů. Z Olomouce!

AFO jede!
Foto: Jan Andreáš, Jan Hromádko.
čtvrtek 21. dubna 2016, 08:29 - Text: Ondřej Čížek

Sledujte pět nejlepších momentů z druhého dne 51. ročníku festivalu Academia Film Olomouc + jedno programové doporučení pro čtvrtek 21. dubna.

Douglas Vakoch, mluvčí planety Země, promlouvá v Metropolu o tom, jakou zprávu vyšleme k mimozemské civilizaci.

Anonymní Arch Vader suverénně vchází do Divadla hudby.   

Nakažlivě energický holandský architekt Jord den Hollander přednáší o o osudovém souznění světové kinematografie s architekturou.   

Mark McCaughrean z Evropské vesmírné agentury popisuje, jak komplikovaná může být cesta, na jejímž konci vás čeká revoluční pohled z povrchu komety.  

AFO je bezpochyby nejhlučnější vědecký festival. Nadupaná Radio Wave Live Session v působivé Kapli Božího Těla toho byla přímým důkazem.

Programový tip Ondřeje Čížka na čtvrtek 21. dubna:

„James Kakalios je popkulturní šaman a mimořádný bavič, který si návštěvníky AFO získal už loni. Teď je zpátky, aby dnes od sedmi večer v Metropolu vystoupil se svým pokračováním přednášky o fungování vědy v superhrdinském komiksu. Předvede a vysvětlí, proč Supermana naplňuje energie Slunce anebo proč došlo k explozi jeho domovské planety Krypton. Půjde o bezpochyby jednu z nejlepších geekovských přednášek celého festivalu, která prokáže, že i v tom největším komiksovém mainstreamu se dají od jeho prapočátků najít inspirativní myšlenky a aspekty k zamyšlení.“       


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.