Academia Film Olomouc přivezl do Bruselu Částicovou horečku

AFO v Evropském parlamentu.
Foto: OK4EU
čtvrtek 11. prosince 2014, 13:37 - Text: Kateřina Černohorská

Dokumentární snímek Částicová horečka z festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc (AFO) se ve středu 11. prosince představil v prostorách Evropského parlamentu v Bruselu. 

Projekt režiséra Marka A. Levinsona pojednává o nejznámějším světovém výzkumném centru ve švýcarském CERNu.

„Je to film o největším vědeckém experimentu v dějinách lidstva, jehož realizace byla možná jedině díky společnému úsilí evropských národů. Jde o názornou ukázku nejen poznávací, ale i etické síly vědy, která tak překonává veškeré hranice, ať už jazykové, národní či genderové,“ uvedl programový ředitel AFO Jakub Ráliš. Ten vystoupil v úvodu večera společně s ředitelem festivalu Matějem Dostálkem. 

Promítání mělo sloužit jako prezentace Olomouckého kraje v Bruselu a zúčastnilo se jej na padesát návštěvníků z několika evropských zemí. Ti měli příležitost ochutnat i několik regionálních specialit, mezi nimiž byly i tvarůžky a olomoucké značky uzenin či cukrovinek.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.