Academia Film Olomouc oslovil bruselské publikum

AFO se představilo v Bruselu.
Foto: Štěpán Krajča
čtvrtek 3. prosince 2015, 15:52 - Text: (Redakční pošta)

V úterý 1. prosince a ve středu 2. prosince se v Bruselu konalo promítání filmů z festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc.

Projekce snímků „Cesta k jadernému štěpení“ se konala na Stálém zastoupení České republiky při Evropské unii a byla spojena s debatou. V ní vystoupily rovněž mladé české vědkyně Kateřina Falk a Zuzana Holubcová, které hovořily o svých zkušenostech s mobilitou a srovnaly vědecké prostředí v ČR a v zahraničí. Večer proběhl pod záštitou velvyslance Jakuba Dürra.

Akce v Evropském parlamentu se konala pod záštitou poslankyně Evropského parlamentu Michaely Šojdrové, která je místopředsedkyní Výboru pro kulturu a vzdělávání (CULT). V úvodu večera vystoupili ředitel festivalu AFO Matěj Dostálek a programový ředitel Jakub Ráliš, kteří představili nový film „Uranium“.

„Akce v Bruselu přinášejí členům sdružení nové kontakty, které mohou dále využívat. Jsem rád, že se dlouhodobě daří spolupracovat s českými europoslanci, kteří mají k našemu kraji viditelně dobrý vztah. Cílem akcí bylo udělat kraji reklamu po stránce turistické i gastronomické, v zahraničí byli aktivně propagováni místní výrobci,“ uvedl náměstek hejtmana Michael Fischer.

Prezentaci Olomouckého kraje jak na Stálém zastoupení ČR při EU, tak i v Evropském parlamentu a doprovodný pracovní program připravilo zástupcům festivalu zájmové sdružení právnických osob OK4EU, které zastupuje zájmy Olomouckého kraje při EU. Promítání se zúčastnilo téměř 80 návštěvníků z několika evropských zemí.

Akce byla spojena s ochutnávkou regionálních specialit. Olomoucký kraj se dále v Bruselu představí na společné předvánoční prezentaci členských států EU, kde bude na českém stánku spolu s dalšími regiony.

Michaela Vráželová

OK4EU, Brusel

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.