Academia Film Olomouc má nové video!

Repro: Žurnál UP
úterý 12. července 2016, 06:00 - Text: (red)

Vít Hradil natočil strhující video o populárně-vědeckém festivalu Academia Film Olomouc (AFO). Sestřih 51. ročníku obsahuje jeho dění i atmosféru, zároveň vystihuje filozofii i záměr mezinárodní přehlídky.

Video trvá dvě minuty a podle organizátorů přehlídky dokonale vystihuje záměr festivalu. „Sledujete soustředěného „mluvčího Země“ Douglase Vakocha, bezprostředně poté stovky nadšených divaček a diváků a vzápětí Stormtroopera ze Star Wars. Ten suverénně hlídkuje noční Olomoucí, seznamuje se se zrcadlovou stěnou. Pak ale režie volí smyk a vy jste rázem v jiném žánru: Jste svědky drastického a nesmyslného lovu krásných velryb a tragických pohledů na oceány v plamenech. Zdůrazňovat současná, pozitivní i palčivá témata a neustále si klást otázky věnující se naší budoucnosti, o tom je festival AFO. A to všechno v klipu Víta Hradila najdete,“ řekl za Academia Film Olomouc Ondřej Čížek.  Reklamní a videoklipový režisér Vít Hradil, který mimo jiné spolupracoval s Davidem Kollerem na hudebním videoklipu Recidiva či na hudebních klipech Vladimira 518, natočil podle Ondřeje Čížka pro AFO emocionálně strhující video.

„Je to snad poprvé, kdy jsem si z nějakého festivalu odnesl tolik podnětů. Když jsem si po skončení přehlídky projel doma v hlavě všechno, co jsem na letošním AFO viděl a slyšel, bylo mi jasné, jak finální střih bude vypadat. Od pozitivně naladěných hostů a diváků až po skvělé filmy s tématy, která nejsou vůbec příjemná. Podstatné je, že se o nich na AFO mluví,“ popsal vznik sestřihu Vít Hradil. V gradujícím závěru své práce pak nechává vyniknout i tradiční a zároveň stěžejní motto mezinárodního festivalu Vidět a vědět.

Příští ročník mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc se uskuteční od 25. do 30 dubna 2017.

Více ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.