17. listopad oslavili studenti volejbalem

53. ročník turnaje.
Fotogalerie: Pavel Konečný
středa 13. listopadu 2013, 15:43 - Text: Pavel Konečný

Tým fakulty tělesné kultury se dnes stal vítězem 53. ročníku volejbalového turnaje s názvem Pohár 17. listopadu. Na druhém místě skončili studenti žilinské univerzity, třetí byli olomoučtí přírodovědci.

17. listopad je v Česku státním svátkem pojmenovaným Den boje za svobodu a demokracii. Kromě toho stále zůstal v kalendáři i jako Mezinárodní den studentstva. „Právě proto se turnaj od roku 1960 koná,“ vysvětlila pořadatelka Alena Orlová. Jak připomněla, je snad jediná, kdo byl u všech ročníků. „Napřed jako studentka, pak trenérka a od roku 1968 jako pořadatelka,“ uvedla Orlová z Akademik sport centra.

Mezi hráči byli především studenti fakulty tělesné kultury, přírodovědy, ale i budoucí právníci. „Naštěstí nemáme ve středu školu,“ smáli se, a přitom pokukovali po sobě, že to není tak úplně pravda. „Chceme se hlavně odreagovat,“ potvrdil Tomáš Koliba.

Díky dvěma týmům ze Žiliny má turnaj stále přívlastek mezinárodní. Přesto nijak silně obsazený nebyl. „Je to bída, ještě před čtyřmi lety tady bylo dvacet družstev, teď jsme rádi, že jich je aspoň šest. Už nepřijeli ani z Ostravy, že prý nedají ani jeden tým dohromady,“ posteskla si Orlová.

Turnaj se hrál na dva sety do 25 bodů. O umístění rozhodoval počet výher, ale i skóre.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.