VIDEO: Kampus Neředín – basketbalisté ohrožují rektora

Array
středa 13. listopadu 2013, 11:34 - Text: Martin Višňa

Vážnou promluvu vystřídá nečekaná pointa. Takový je první ze série videoklipů s osobnostmi Univerzity Palackého a Olomoucka, které mají propagovat projekt Kampusu Neředín. Jako první dostal slovo rektor univerzity Miroslav Mašláň.

„Bylo to příjemné. Nejsem ale fotogenický typ, ani filmová hvězda, takže doufám, že jsem celý štáb nezklamal a nepřidělal jim moc práce,“ uvedl Mašláň. Jeho role byla jednoduchá – hrát sám sebe při běžné rektorské činnosti v kanceláři. Běžné do té doby, než přes stůl přeletí basketbalový míč. Pak vyjde najevo, že to není zcela běžná rektorská kancelář.

Herectví není Mašláňovi cizí. Donedávna působil v ochotnickém divadelním souboru, v současnosti se už ale na pódiích jako herec neobjevuje kvůli zaneprázdnění rektorskými povinnostmi.

Zato na sport si chvíli najde. „Miluji jízdu na kole, běhání a běžkové lyžování. V posledních dvou letech jsem také objevil krásu badmintonu. Nikdy jsem nedosáhl žádných rekordů, ale dělám tyto pohybové aktivity rád,“ prozradil Mašláň.

Videoklip z improvizované rektorské kanceláře je první ze série spotů s osobnostmi, která má propagovat výstavbu Kampusu Neředín. Ten má v následujících dvou letech vyrůst v areálu fakulty tělesné kultury v Neředíně. Stavební činnost přitom obsáhne přestavbu bývalé vojenské prádelny na moderní centrum kinantropologického výzkumu a novostavbu aplikačního centra Baluo, kde se propojí oblast výzkumu s podnikatelskou sférou. Začít stavět se má v úvodu příštího roku.

„V podobném duchu připravujeme s Lukášem Masnerem, který stojí za několika dřívějšími spoty fakulty, také videa s děkanem Zbyňkem Svozilem, olomouckým primátorem a hejtmanem,“ dodal Martin Kučera z fakulty tělesné kultury, který natáčení klipů koordinuje.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.