Nový fakultní spot vyzývá: Studuj Přírodu!

Array
pátek 11. prosince 2015, 14:00 - Text: Martina Šaradínová

Přírodovědecká fakulta má nové propagační video. Jeho autorem je olomoucký kameraman a režisér Vít Hradil, který se snažil vzbudit zájem o fakultu a její obory především u uchazečů o studium.

Podle proděkana pro mimouniverzitní spolupráci Josefa Molnára se jedná o první oficiální spot fakulty. Dosud vznikala spíše studentská videa, nebo si je natáčejí jednotlivé katedry či pracoviště.

„Chceme i díky spotu propagovat fakultu, a to moderní formou. Jeho úkolem je upoutat zájem a přimět diváky, aby další informace hledali třeba na našich webových stránkách. Je tedy především motivační,“ uvedl Molnár.

S tím souhlasí i autor scénáře, kameraman a režisér téměř dvouminutového spotu. „Hlavní myšlenkou bylo probudit zájem. Prostě jsme chtěli spot pojmout jako takovou tu radu, kterou uslyšíte od ostříleného člověka. Jestli si ji vezmete k srdci nebo ne, záleží jen na vás. Ostatně jako ve všem,“ uvedl Hradil.

Přiznává, že sám k přírodním vědám úzký vztah nemá. „Zároveň ale nemohu říci, že jsem spot bral jen jako nějakou zakázku. Za svou práci vždy cítím odpovědnost. Zároveň jsem se i něco přiučil a dozvěděl, což je fajn,“ doplnil mladý muž, který točí klipy pro přední interprety české hudební scény včetně například Davida Kollera.  


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.