Univerzita Komenského slavila a ocenila děkana Milana Koláře

Děkan lékařské fakulty s jubilejní medailí Univerzity Komenského.
Foto: Martina Šaradínová
pátek 27. června 2014, 12:16 - Text: Martina Šaradínová

Děkan lékařské fakulty Milan Kolář převzal ve čtvrtek v Bratislavě jubilejní medaili Univerzity Komenského, která letos slaví 95 let existence. Návrh na ocenění podala Jeseniova lékařská fakulta Univerzity Komenského se sídlem v Martině, s níž olomoučtí akademici dlouhodobě spolupracují.

„Medaili vnímám jako ocenění nejen mé osoby, ale celé lékařské fakulty v Olomouci. Velmi si toho vážím,“ uvedl Kolář.

Podle něj obě lékařské fakulty intenzivně spolupracují už řadu let. „Pravidelně se setkáváme, máme celou řadu společných projektů a organizujeme i výměny studentů. Jeseniova lékařská fakulta nám je velmi blízká svým rozsahem i zaměřením, máme obdobné vědecké výsledky. Naše spolupráce je srdeční záležitostí,“ prozradil Kolář.

Univerzita Komenského ocenila u příležitosti svého jubilea na slavnostním zasedání vědecké rady i další vysoká učení a osobnosti ze Slovenska i zahraničí. Z České republiky měla své zastoupení například i Univerzita Karlova.

Univerzita Komenského je nejstarší slovenská univerzita. Vznikla v roce 1919 a měla mimořádný význam pro rozvoj vzdělanosti, vědy a kultury na Slovensku. Poprvé v dějinách měli Slováci svoji vysokou školu, která poskytovala možnost získat nejvyšší vzdělání v mateřském jazyce.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.